Surowce

Białka

NAZWA PRODUKTU

OPIS

DOZA

Izolat białka sojowego ISOPRO 900 HI

Izolat wykorzystywany przy produkcji solanek nastrzykowych. Zawartość białka min. 90%.

20g/kg wyrobu gotowego

Izolat biała sojowego ISOPRO 900 EM

Izolat wykorzystywany przy produkcji solanek zalewowych. Zawartość białka min. 90%

20g/kg wyrobu gotowego

CONSOY 70

Koncentrat białka sojowego. Zawartość białka min. 68%

QS, zgodnie z recepturą

Błonniki

NAZWA PRODUKTU

OPIS

DOZA
Błonnik sojowy

Składa się z kompleksu nierozpuszczalnego błonnika, rozpuszczalnego włókna i białka. Zawartość błonnika min. 60%.

QS, zgodnie z recepturą
Błonnik pszenny WF 200

Preparat o grubej granulacji, wiązanie wody 7:1, przeznaczony do solanek zalewowych. Zawartość błonnika min. 90%.

QS, zgodnie z recepturą
Błonnik bambusowy BF 200

To całkowicie naturalny produkt pochodzenia roślinnego. Błonniki są w stanie wiązać trwale od 600 do 1400% wody w produkcie.

QS, zgodnie z recepturą
Błonnik pszenny WF600

zawartość błonnika min. 96%

QS, zgodnie z recepturą zalecane 20g/kg wyrobu gotowego

Błonnik grochowy 40 mesh 

Zawartość błonnika min. 55 %

QS, zgodnie z recepturą

Błonnik grochowy 100 mesh 

Zawartość błonnika min. 55 %

QS, zgodnie z recepturą

Fosforany

NAZWA PRODUKTU

OPIS

DOZA

STPP E 451 (i)  

 

Najbardziej popularny z fosforanów dostępnych w przemyśle mięsnym. Środek limitowany. Zawiera około 58% czystego fosforu. Zalecany zarówno do nastrzyku, jak i produktów kutrowanych oraz zalew.

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o
substancjach dodatkowych

SHMP E 452 (i)  

Zwiększa wiązanie wody, polecany do nastrzyków. Zawartość czystego fosforu max. 70%.

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o
substancjach dodatkowych

SAPP E450 (i)   

Stosowany w przetwórstwie mięsa i owoców morza jako środek wiążący wodę, przedłużający trwałość produktów

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o substancjach dodatkowych

TSPP E450 (iii)   

Stosowany w przetwórstwie mięsa i owoców morza jako środek wiążący wodę, stabilizator barwy, modyfikator pH, emulgator.

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o substancjach dodatkowych

TKPP E450 (v) 

Stosowany w przetwórstwie mięsa i owoców morza m.in. jako emulgator, środek polepszający teksturę

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o
substancjach dodatkowych

Hydrokoloidy

NAZWA PRODUKTU

OPIS

DOZA

KARAGEN BLK1120

Rafinowany karagen dla przemysłu spożywczego, środek żelujący, stabilizator, zagęszczacz

QS, zgodnie z recepturą

KAREN BLK 7121

Półrafinowany karagen dla przemysłu spożywczego, środek żelujący, stabilizator, zagęszczacz

QS, zgodnie z recepturą

GUMA GUAR

Produkt otrzymywany przez zmielenie bielma nasion naturalnie występujących odmian drzewa guar, znajdujący zastosowanie jako zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator, nośnik

QS, zgodnie z recepturą

GUMA KSANTAN

Naturalny polisacharyd, wytwarzany przez bakterie Xanthomonas campestris z cukru i melasy.  Guma ksantan jest jedną z najlepszych substancji zagęszczających stosowanych w przetwórstwie spożywczym. Nadaje się do zagęszczania kwaśnych i zasadowych produktów

Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o substancjach dodatkowych

Inne

NAZWA PRODUKTU

OPIS

DOZA
Benzoesan sodu E 211 

organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu benzoesowego, substancja konserwująca

zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o substancjach dodatkowych
Chlorek potasu E 508 

Stosowany jako zamiennik soli kuchennej w produktach o obniżonej zawartości sodu w przemyśle piekarskich i cukierniczym, mleczarskim, mięsnym, rybnym, napojów. Regulator kwasowości, nośnik

QS, zgodnie z recepturą
Monodiglicerydy E 471 

Syntetyczne tłuszcze, wytwarzane z glicerolu i naturalnych kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego , o składzie zbliżonym do częściowo strawionego tłuszczu naturalnego.

QS, zgodnie z recepturą
Glicyna spożywcza E 640 

Aminokwas endogenny (Gly) otrzymywany na drodze hydrolitycznego rozkładu białek lub z kwasu chlorooctowego i amoniaku, nośnik, regulator smakowitości

QS, zgodnie z recepturą


Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych i otrzymywanie od PRO SPICE Sp. z o.o. Sp. komandytowa z siedzibą na ul. Marszałkowskiej 58/4, w Warszawie na wskazany przeze mnie adres poczty elektronicznej, informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt. 2 ustawy z dnia 18 lipca 2008 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w powyższym formularzu przez PRO SPICE Sp. z o.o. Sp. komandytowa z siedzibą na ul. Marszałkowskiej 58/4, w Warszawie w celach marketingowych.

Zapoznaj się z klauzulą informacyjną

Kontakt

ADRES SIEDZIBY

PRO SPICE SP. Z O.O. SP.K.
ul. Marszałkowska 58/4
00-545 WARSZAWA
NIP: 521-36-78-674
REGON: 147 415 460